top of page
JMM_20210409_1166v.jpg

Over Mij

Voed jezelf. Voel (je) beter

Had ik dit maar veel eerder geweten, denk ik nu vaak. Wat je lichaam allemaal voor je kan doen als jij het beter voedt. Als je beter voor jezelf zorgt en een paar simpele, andere keuzes maakt. Als je jouw eigen behoeftes kent en jezelf geeft wat je nodig hebt.  

 

Lange tijd had ik geen idee. Ik was allang blij dat ik alle ballen in de lucht wist te houden met onder andere werk en een jong gezin. Tot ik op een dag doodmoe met een kop koffie en (toen nog) een sigaretje in de tuin zat. Doelloos scrollend op Facebook las ik een bericht over de herkomst van de roze kleur van Fristi. 

 

Toen ik dat zag - uit de kont van een bepaalde luizensoort - viel ik bijna van mijn stoel. Dit kon niet waar zijn! En als dat inderdaad het geval was, wat at ik dan nog meer op een dag?! Wat zat er in de voeding die ik voor mijzelf en mijn gezin op tafel zette? Wat deed dat met ons lichaam?

Goede voeding

Vanaf dat moment ben ik me in voeding gaan verdiepen. Ik deed meerdere studies en zo ging er een wereld voor me open. Ineens vond ik handvatten om het tij voor mezelf te keren. Handige, praktische tools om elke dag nieuwe keuzes te maken in mijn lifestyle en leven. 
 

Toen ik dit eenmaal ontdekt en ervaren had, sprak ik een ding met mezelf af: Ik zou me nooit meer zo voelen, zoals ik me lange tijd gevoeld had.

JMM_20200520_2549.jpg

Voeding en zelfzorg

Gefascineerd door de kracht van voeding en het effect ervan op mijn lichaam en energie begon ik me verder te verdiepen in zelfzorg. In sport en beweging bijvoorbeeld. Maar ook in yoga, meditatie en spiritualiteit. En in de natuur, via kruiden, essentiële oliën en plantmedicijnen. 
 

De combinatie van voeding met deze andere vormen van jezelf voeden maakte de puzzel voor mij compleet. Hier wilde ik wat mee. Dit wilde ik doorgeven. Dus ging ik als coach aan het werk.  

 

Want ik kon de tijd misschien niet meer terugdraaien en het mijn jongere zelf cadeau doen. Het kleine meisje dat zich graag terugtrok om weer even op te laden. Mijn puberversie die toenemend onzeker was over haar lichaam. En de vrouw met vier banen. Doodmoe van het rennen om het allemaal rond te breien. Die vrouw met een kop koffie en een sigaretje in de tuin.

 

Maar ik kon het wel mooi inpakken en doorgeven aan anderen. 

Mijn cadeau aan jou

Dat doe ik nu nog steeds - dat voeden van een goed gevoel - maar inmiddels niet meer alleen door coaching. Ik heb nu bovendien een webshop, waar je gezonde producten bestelt voor thuis. Granola’s en bananenbroden in allerlei feestelijke smaken, ook speciaal voor kinderen.  

 

Voor kinderen ontwikkelde we de BRAINPOWERCAKES, bananenbroden in een cake jasje. Deze kun je bestellen voor thuis maar je kunt ook een abonnement afsluiten via school. Zodat jouw kind iedere week van een heerlijke plak kan genieten tijdens de ochtendpauze.

Naast gezonde producten biedt ik je ook de mogelijkheid om mijn Lekker in je vel training te volgen.

Alles wat ik in de afgelopen jaren geleerd heb op het gebied van gezonde voeding, slaapgedrag, selfcare, stress en beter kunnen connecten met mijn lichaam heb ik in deze training gestopt!

Ik neem je stap voor stap mee in de reis die ik zelf heb afgelegd om ervoor te zorgen dat ik lekker in mijn vel zit. 

Leef!

Daarnaast richtte ik met mijn man Johan het platform LEEF! op, waarmee we door middel van sport en activiteiten zaadjes willen planten. Willen uitdagen om verder te denken dan wat je geleerd hebt. Op school en thuis. Om te voelen wat jij fijn vindt. Wat jij nodig hebt om lekker in je vel te zitten. Om vol zelfvertrouwen en levenslust de dag door te gaan. 

 

Wil je meer informatie over LEEF! Ga dan naar onze website www.leefvantoptotteen.nl

Daarnaast kun je ons ook volgen op Facebook en Instagram. 

 

Want door jezelf beter te voeden, zul je je steeds beter gaan voelen. En hoe beter jij je voelt, hoe beter jij weer kunt voelen. Kunt benoemen wat jij nodig hebt, om jezelf dat vervolgens ook te geven. Zo kom je steeds dichterbij jezelf, en ontdek je meer en meer wat echt bij je past en welke keuzes echt goed voor jou zijn. 

_MG_7297.jpg

Dat gun ik jou

Voeding is daarbij een mooie ingang. Een voor iedereen toegankelijk startpunt, omdat je hier gemakkelijk dagelijks keuzes in kan maken. Net als ik dat ooit deed. De rest is geschiedenis.

Liefs, Christa

bottom of page