top of page

Mijn meest persoonlijke blog so far...

Dit is denk ik mijn meest persoonlijke blog so far...nee dat denk ik niet, ik weet het zeker! Ik wil je namelijk graag wat vertellen over mijn kindertijd. Hoewel ik het vaak best wel naar m'n zin had als kind -ik had vriendjes en vriendinnetjes, op school deed ik het oké ;), speelde veel buiten, had een fijne band met mijn ouders, oudste broer, zus en tweeling broertje- waren er toch regelmatig momenten dat ik 'niet lekker in mijn vel zat' zonder dat ook maar iemand dat wist. Toen ik een tijd geleden bij Jolanda was voor een akasha reading was een van de dingen die ze zei: "Als kind heb je je nooit helemaal op je plek gevoeld, je had grote vragen die je aan niemand stellen kon". Of zoals Petra (de acupuncturist die mij mede van mijn rugpijn heeft af geholpen) het vroeg: "Als kind had jij zeker vaak het gevoel dat je helemaal niet op de goede plek was, je vroeg je af waarom the fuck ben ik hier?". Dit zei ze trouwens een week nadat ik voor die akasha reading was geweest. Meteen bij binnenkomst, bijzonder he? Petra is meer dan een acupuncturist ;). Anyway. Ze hebben helemaal gelijk.. Ik hád grote vragen die ik aan niemand kon stellen. Een van die vragen was inderdaad: Wat doe ik hier? Ik ben toch niet geboren om naar school te gaan, te gaan werken, te trouwen, kinderen te krijgen en dan weer dood te gaan? Dat kan toch niet... Maar wat dóe ik dan hier, op deze aardkloot. Ook als kind voelde ik al een sterke connectie met het spirituele, voelde van alles en kon zomaar zitten huilen op mijn kamertje. Waarom? Ik weet het niet precies, een gevoel van leegte was het denk ik.. een verlangen naar een andere plek. Zweverige shit dit. Maar fuck dat... Ik was een stil en onzeker kind, maar verhulde dat meestal door een te grote bek. Als puber was ik een rebel die alles deed wat god verboden had. Het gevoel van niet 'lekker in mijn vel zitten' bleef. Het gevoel sluimerde een beetje op de achtergrond. Ook toen ik ouder werd. Een hele berg shit, of noem het levenslessen ;) later kan ik nu -op mijn bijna 40ste- zeggen dat ik me goed voel. Dat ik oké ben met wie ik ben (uitzonderingen daar gelaten, want wie is áltijd helemaal ok met zichzelf :). En weet ik -finally- waaróm ik hier ben. Toen ik binnen kwam bij Jolanda voor de akasha reading zei ze vrijwel meteen: " Schrijf jezelf in bij de KVK als coach, dat is jou op het lijf geschreven." Waarop ik antwoordde: "Grappig dat je dat zegt, dat sta ik al zo'n 4 jaar". Even daarvoor had ik besloten dat "voedingsdeskundige' niet helemaal kloppend meer voelde. Ik wilde in het vervolg als 'Lekker in je vel' coach door het leven. Dat voelde 100% kloppend. Maar voor wie en in welke vorm dat kon ik nog niet helemaal voelen. Inmiddels weet ik precies voor wie ik die coach wil zijn. Voor kinderen natuurlijk. Want wat had ik graag zélf zo'n coach gehad tijdens mijn kinderjaren. Iemand die je leert oké te zijn met wie je bent. Je vertelt dat 'veel voelen' ook helemaal ok is. En zelfs een prachtig iets is waar je trots op mag zijn. Die je de tools in handen geeft om 'lekker in je vel' te zitten. Destijds besloot ik dat ik niet meer wilde 'voelen' en blokte het op allerlei manieren. Ik zou zo graag willen dat kinderen -die sowieso al meer 'voelen' puur omdat dat spirituele lijntje nog lekker kort is- de connectie met hun gevoel vast kunnen houden, ermee om leren gaan. Het kunnen gebruiken bij het maken van bepaalde belangrijke keuzes in hun leven. Zodat ze niet - net als ik- die connectie met zichzelf en hun gevoel pas weer voelen als ze bijna de 40 aantikken :). Zonde als je het mij vraagt. Daarom besloot ik de opleiding tot kinderyogadocent te gaan volgen bij Helen Purperhart. Yoga is voor mij namelijk één van de manieren geweest om de connectie met mezelf (weer) te maken. Ontspanning te voelen. Tot mezelf te komen in alle hectiek en prikkels van buitenaf. Wellicht heb jij: Een kind thuis dat snel overprikkelt is? Het idee dat jouw kind moeite heeft met voelen? Of juist van alles voelt, maar niet zo goed weet hoe hiermee om te gaan? Of, heeft jouw kind behoefte aan ontspanning, plezier en verbinding? Zodat het weer lekker in z'n vel zit.

Dan zijn de 'Uit je hoofd in je lijf' lessen de lessen die jouw kind nodig heeft!


Deze avontuurlijke lessen bestaan uit ontspannende en verbindende oefeningen waarbij plezier hebben voorop staat.


Yoga houdingen, samenspel, tekenen, meditatie en visualisatie zijn de terugkerende elementen in deze lessen.


Spelenderwijs uit je hoofd en in je lijf dus!


Een strippenkaart is voor 3 lessen en kost € 22,50. (Klik op de knop hieronder om een plekje te reserveren)


De lessen worden gegeven op:


Donderdag 22 september, 29 september en 6 oktober van 16.00 tot 17.00 uur. Bij Leef van top tot teen op de Julianastraat 40-42 in Bodegraven.


Ik houd de groep klein: maximaal 8 kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar oud. Voel je vrij om deze blog door te sturen naar iemand waarvan je denkt dat het waardevol kan zijn.48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page