Voed jezelf met bananenbrood

Bijgewerkt op: 28 jan. 2021

Wat is bananenbrood?

Naast de vraag ‘Wat is granola’ mogen wij bovenstaande vraag ook met regelmaat beantwoorden. Op social media zie je ze al jaren om de haverklap voorbij komen, maar we leggen het je graag nog even uit hoor…

Bananenbrood is een mengsel van bananen (uiteraard 😉), havermeel, kokosolie, een smaakmaker zoals bijvoorbeeld koekkruiden, noten/zaden, wij voegen dan ook nog wat appelstroop of honing toe. Super lekker én voedzaam zoals je kunt zien.

Dé perfecte snack of ontbijt. Want wat dacht je van een geroosterde plak bananenbrood afgetopt met een klodder Griekse yoghurt en nog wat fruit on top? Of een plak bananenbrood met een dikke laag notenpasta? Wedden dat je dan de hele ochtend geen trek hebt?

De schappen in de supermarkt liggen vol met tussendoortjes; Liga, Sultana of ontbijtkoek bijvoorbeeld. Die lijken misschien gezond maar…

Wist jij bijvoorbeeld dat Liga en Sultana zo’n 10 gram toegevoegde suikers bevatten en een plak ontbijtkoek zelfs 20 gram. Dat zijn 5 suikerklontjes!

Brood?

Onze bananenbroden zijn een ideale combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten, lekker veel vezels en veel verschillende vitamines en mineralen. En wij voegen maar een klein beetje suiker toe in de vorm van appelstroop - deze bananenbroden zijn dus helemaal VEGAN - en soms een beetje honing.

Daarnaast worden onze bananenbroden met ontzettend veel plezier gebakken én geloof ons, dat proef je!

Wij zouden ze stiekem liever geen bananenbroden noemen, cake past veel beter. Een gezonde cake weliswaar. Maar ja, cake heeft weer zo’n ongezond imago. Dus laten we het toch maar bananenbrood blijven noemen 😉

Het hoofdbestanddeel van onze bananenbroden is, naast bananen, havermout. Dit malen we fijn tot een meel. Havermout is een van de gezondste granen die er is. Daarnaast voegen we altijd vetten toe in de vorm van kokosolie en noten en soms voegen we ook nog pitten, zaden of ander fruit toe, afhankelijk van welke variant je kiest.

Want verschillende varianten, ja die hebben we!

Op dit moment hebben wij drie verschillende smaken in de webshop. De ‘koekjes’ variant, ‘pure liefde’ en ‘onweerstaanbaar’.

De koekjes variant lijkt op een ontbijtkoek, maar dan veel lekkerder én natuurlijk veel gezonder. Hier en daar vind je een knapperige noot of een heerlijk zoet stukje rozijn. Je raadt het misschien al, maar de koekkruiden die we toevoegen zorgen voor de koekjes beleving.

Pure liefde, wie wil er nu niet happen in een stukje pure liefde?

Deze variant is gezoet met een beetje honing, de smaakmaker is in dit geval vanille. Hadden we al gezegd dat er in het midden een dikke laag pure chocolade zit? Niet? 😉

Om het feest compleet te maken voegden we ook nog frambozen toe…

Dan ons onweerstaanbare bananenbrood…

Als wij zeggen gekarameliseerde (in ahornsiroop) en gezouten pecannoten en hier en daar een stukje gedroogde abrikoos? Dan snap je vast waarom wij deze onweerstaanbaar hebben gedoopt 😉. Ook hier voegden we koekkruiden en appelstroop aan toe.

Bewaren is super makkelijk trouwens, je snijdt het brood in 10/12 (of meer) plakken en bewaart deze per plakje in een boterhamzakje in de vriezer. De plakken zijn in ongeveer een uur ontdooit. Zo heb je áltijd een vers plakje bananenbrood op voorraad.

Welk bananenbrood ga jij bestellen? Klik op de link hieronder om je bestelling te plaatsen.
Heb je nog vragen aan ons? Laat het gerust weten, we beantwoorden deze met veel plezier!

Voed jezelf!

​Liefs, Christa

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven