Voed jezelf met cacao

Bijgewerkt op: 28 jan. 2021

​Dat klinkt je natuurlijk als muziek in de oren hé? Jezelf voeden met cacao... maar het is echt waar.


We bedoelen dan niet die repen melkchocolade die je eigenlijk beter suikerrepen met een chocoladesmaak zou moeten noemen. Deze bestaan namelijk maar voor 32% uit cacao en daarnaast zit er per 100 gram 55 gram aan suikers in. Dat zijn bijna 14 suikerklontjes. Suikerrepen dus 😉


Ook niet gek overigens dat je een hele reep naar binnen werkt. Daar zorgen die suikers wel voor.

Nee, we hebben het hier over pure cacao. Een reep pure chocolade is vanaf 72% gezond te noemen.

Dit betekent dat de reep voor 72% uit cacao bestaat. Je proeft ook duidelijk verschil met de suikerrepen van hierboven. Het is heel puur van smaak, iets bitter en mega voedend. Hier eet je echt geen hele reep van op!

Het was even wennen voor ze, maar zelfs onze kids vragen nu om een stuk pure chocolade! En die geven wij ze maar al te graag.

Dat was trouwens nog een heel proces hoor, we zijn langzaam gaan afbouwen van melkchocolade naar meer puur (54% cacao) en van deze in kleine blokjes naar 72% cacao.

Eten ze dan nooit meer een suikerreep? Jawel hoor, vaak bij opa en oma. En soms, als uitzondering op de regel, wordt er thuis een reep Tony’s opgepeuzeld. Dan wel de oranje, daar maken we graag een uitzondering voor 😉


Anyway... cacao.

We delen graag de gezondheidsvoordelen met je:

  • Cacao bevat ontzettend veel mineralen, o.a koper, ijzer en magnesium. En vooral die laatste is een ontzettend belangrijk mineraal! Magnesium stuurt namelijk meer dan 300 verschillende enzymen aan en deze zorgen er weer voor dat allerlei processen in je lichaam op de juiste manier verlopen. Tegenwoordig hebben veel mensen een magnesium tekort. Stress verbruikt namelijk – naast allerlei B vitamines – ook veel magnesium.

  • Niet alleen de mineralen zijn goed vertegenwoordigd, nee ook de flavonoïden komen veelvuldig voor in cacao. Dit is een sterke antioxidant, waar we ook veel van nodig hebben. Deze stoffen beschermen je lichaam namelijk tegen vrije radicalen. Dit zijn weer stofjes die schade aanbrengen aan je cellen.

  • Cacao maakt de bloedvaten flexibeler waardoor het bijdraagt aan de bloedcirculatie en een lagere bloeddruk.

  • Het bevat het stofje fenylalanine, dit stofje wordt omgezet in dopamine, je weet wel, dat stofje dat zorgt voor een geluksgevoel én een beter concentratievermogen. Naast fenylalanine bevat cacao ook tyramine, serotonine en anandamide. Dit zijn allemaal stofjes die ervoor zorgen dat jij je opgewekt en happy voelt.

Heb je last van stress? Verhoogde bloeddruk? Of heb je gewoon zin om je happy en opgewekt te voelen? Neem dan een lekker blokje pure chocolade.

Of start je dag bijvoorbeeld met ‘Chocolade koekjes’ granola met o.a. havermout, lijnzaad, gemengde noten, kokosolie, pure chocolade en lekker veel koekkruiden.


Of ‘Pure vreugde’ granola met dezelfde ingrediënten als de chocolade koekjes, alleen voegen we hier nog een vleugje sinaasappel aan toe. Voed jezelf met cacao dus! Klinkt goed hé?

Ga je voor chocolade koekjes granola? Of voor een portie pure vreugde?

Klik op de link hieronder om je bestelling te plaatsen.


Liefs, Christa


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven