Voed jezelf met de áller lekkerste granola

Bijgewerkt op: 28 jan. 2021

Wat is granola?

Die vraag krijgen we zo vaak! Voor ons is het gesneden koek om de dag te starten met een voedzaam kommetje granola. Maar blijkbaar zijn er toch nog veel mensen die niet precies weten wat het is. Komt ie;

Granola is een mengsel van onder andere granen, zaden, pitten, gedroogd fruit, noten, olie en andere smaakmakers.

Het wordt in dezelfde ontbijtfamilie geplaatst als muesli en cruesli. Die laatste is vaak nogal smaakloos en cruesli bestaat vooral uit suiker en een minimale hoeveelheid aan voedingsstoffen. Granola kun je tegenwoordig ook in de supermarkt kopen, maar helaas bestaan deze granola’s vaak voor wel 20% uit toegevoegde suikers.

Dat kan gezonder dachten wij!

Onze granola’s zijn een ideale combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten, lekker veel vezels en veel verschillende vitamines en mineralen. En, last but not least, wij voegen maar 5% suikers toe in de vorm van appelstroop of ahornsiroop. Onze granola’s zijn dus helemaal VEGAN.


Daarnaast worden onze granola’s ambachtelijk en met veel plezier gebakken én dat proef je!

Het hoofdbestanddeel van onze granola’s is havermout, een van de gezondste granen die er is. Daarnaast voegen we altijd vetten toe in de vorm van kokosolie en noten en soms voegen we ook nog pitten en zaden toe, afhankelijk van welke smaak je kiest.

Want verschillende smaken, ja die hebben we!

Van chocolade koekjes’ tot ‘elfjes’ granola. Die laatste hebben we speciaal samengesteld voor kinderen. Onder het ‘kopje’ voor de kids vind je nog meer smaakjes voor kinderen.

Hoe eet je dat dan?

Is ook een vraag die wij met regelmaat mogen beantwoorden.

Vaak wordt het gegeten met wat yoghurt of kwark in combinatie met een stuk fruit. Maar een smoothiebowl aftoppen met dit heerlijke goedje is ook slim! Onze kinderen eten het zelfs gewoon ‘zo uit het vuistje’ en tegenwoordig gaat het ook, ter vervanging van die boterham met vlokken, mee naar school.

Wil je je dag fit en energiek beginnen? Dan start je in de keuken!

Met onze suikerarme granola's maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten.

We delen onze favoriete recepten voor het hele gezin met je!

Download hier het GRATIS Voed Jezelf Magazine met daarin 11 recepten voor een gezonde start van de dag!

Heb je nog vragen aan ons? Laat het gerust weten, we beantwoorden deze met veel plezier!

Voed jezelf!

Liefs, Christa

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven