Over Mij

Ik geloof dat het ontzettend belangrijk is om al op jonge leeftijd te leren wat gezonde voeding en beweging voor je doet! Zonder te streven naar perfectie, maar stap voor stap BETER eten en BETER bewegen om zo een gezonde leefstijl te ontwikkelen die bij het kind en het gezin past. Zo creëer je een stevig fundament waarop jouw kind gezond, sterk en gelukkig op kan groeien. Want dat wil ieder kind!

 

Er is geen kind dat overgewicht fijn vindt, ook als ouder is het lastig om te zien met welke uitdagingen je kind te maken heeft wanneer het kampt met overgewicht. Zo is het overgewicht vaak dé aanleiding voor pesterijen en als laatste gekozen worden bij de gymles doet het zelfvertrouwen van het kind geen goed. 

 

 

Laat mij jullie helpen!

Hoe mooi is het om kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs te leren om goed voor zichzelf te zorgen. Een gezond lichaam en mentaal sterk in je schoenen staan is de basis om alles uit het leven te kunnen halen.

 

 

Het lekker puh traject

Ik werk met de ‘lekker puh!!!’ methode, het is geen dieet maar een motiverend traject om kinderen en jongeren zelf te laten kiezen voor een gezonde leefstijl, waarbij de ouders uiteraard een grote rol spelen.

Wat ik doe binnen dit coachingstraject is jullie aan de hand meenemen naar hoe het BETER kan. We gaan samen mooie stappen zetten naar het bereiken van een gezond gewicht en gezonde leefstijl.

Zonder wijzend vingertje, maar meeverend met de mogelijkheden die jullie binnen het gezin hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan de tijd die je aan je gezondheid kan én wil besteden en de financiële middelen die je tot je beschikking hebt. Want dat dat laatste ook een belemmering kan zijn voor een gezonde leefstijl, dat is zeker waar maar het hoeft niet….

Laat me je meenemen naar mijn eigen verhaal

 

Wij hebben als gezin de afgelopen jaren vele hindernissen moeten nemen op verschillende gebieden. Eén verkeerde keuze zorgde ervoor dat we meerdere keren genoodzaakt waren om te verhuizen, met uiteindelijk een aantal jaren minimale financiële ruimte als gevolg. En dat kan best een uitdaging zijn, maar het hoeft je absoluut niet te weerhouden om tóch hele mooie stappen te gaan zetten. 

Johan en ik waren stevige rokers, sporten deden wij niet meer aan, en gezond eten had bij ons geen prioriteit. We werkten allebei ontzettend veel om het allemaal voor elkaar te krijgen. Dat vergt veel van je energie, wisten wij veel dat je van sporten en gezond eten juist heel veel energie krijgt?

Deze lastige periode is voor ons juist hét startpunt geweest om beter voor onszelf te gaan zorgen!

Onze switch begon met een facebook bericht over hoe de kleur van Fristi ontstaat. De geplette lijfjes van de schildluizen zorgen hier namelijk voor, en omdat onze jongste dat iedere dag bij het ontbijt kreeg las ik het artikel met grote verbazing. Vragen als, hoe zit dat eigenlijk met de rest van alles wat we eten, wat eten we eigenlijk? Hoe komt het op onze bord? Ik had er simpelweg nog nooit bij stilgestaan…. Onwetend als ik was!

 

Mijn interesse was gewekt en vanaf dat moment ben ik allerlei boeken gaan lezen over gezonde voeding. En zo hebben we ons voedingspatroon aangepast, steeds een beetje BETER. De verhuizingen, de zorgen en het vele werken hadden ervoor gezorgd dat ik weinig energie had, ik was zo’n 10 kg afgevallen en ik was ontzettend moe. De switch naar gezonde voeding leverde me veel op, zo had ik veel meer energie, ik sliep vele malen beter, mijn krullen kwamen terug en ook mijn huid werd rustiger.

Naast de gezonde voeding besloot ik te gaan hardlopen en fietsen. Het bracht me iedere keer weer meer rust in mijn hoofd, meer energie, een betere nachtrust en ook mentaal voelde ik me veel sterker!

Later ben ik yogalessen gaan volgen en heb ik een cursus intuïtieve ontwikkeling gedaan, waar ik onder andere heb leren mediteren. De combinatie van gezonde voeding, beweging en (diepe) ontspanning zorgde ervoor dat ik veel beter kon voelen waar ik behoefte aan had. Welke voeding heeft mijn lijf nodig? Heb ik behoefte aan een rondje hardlopen of een rustige wandeling? Gezonde voeding is voor mij een eerste stap geweest naar een betere connectie met mezelf!

Ik besloot om een studie ‘natuurvoeding’ te gaan volgen. Ik haalde mijn diploma en vanaf dat moment ben ik volwassenen gaan begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl. Omdat ik veel cliënten had met klachten en deze niet altijd op te lossen zijn met alléén voeding ben ik de studie ‘orthomoleculaire suppletie’ gaan doen. Tevens bood ik bloedtesten aan om uitsluitsel te kunnen geven bij vage klachten. Ik deed dit met ontzettend veel plezier maar ik voelde ergens dat ik iets anders wilde.

Tot ik ‘toevallig’ gevraagd werd om een aantal kookworkshops te geven aan kinderen. Deze workshops gaf ik samen met Johan, hij heeft de kids laten zien dat bewegen heel erg leuk is en ik heb ze laten ervaren dat gezonde voeding niet saai en vies is. Een bananenbrood en een smoothie die naar een ‘snicker’ smaakt konden ze allemaal waarderen. Ze waren allemaal enorm enthousiast en wij ook!

Hoe mooi is het om kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs te leren om goed voor zichzelf te zorgen, een gezond lichaam en mentaal sterk in je schoenen staan zijn de basis om alles uit het leven te kunnen halen.

Die basis begint bij de wortels, bij het jezelf op de juiste manier (leren) voeden om op die manier gezond groot en sterk te worden!

Ik ben me dan ook gaan specialiseren op het gebied van kindervoeding, zo heb ik de studie ‘orthomoleculaire voeding voor kinderen’ en de opleiding tot

'Lekker puh!!! Kinder-eetcoach’ met succes afgerond.

Zo zijn wij in de afgelopen jaren steeds gezonder gaan eten en gaan sporten. Stap voor stap en binnen de mogelijkheden die wij op dat moment hadden.

Ik ben blij dat we deze lastige periode achter ons hebben kunnen laten, maar wat heeft het ons veel moois gebracht, o.a. een gezonder en sterker lichaam!

Met minimale middelen het maximale bereiken… Dat gun ik jou en je gezin ook! Daarom heb ik een GRATIS E- book gemaakt met 14 gezonde en budgetrecepten. En of je nu wel of geen beperkt budget hebt, ik laat je graag zien dat gezond eten niet duur hoeft te zijn.

 

 

Gezond eten hoeft niet duur te zijn

In dit e-book deel ik mijn tips en tricks om met minder geld toch beter te eten en te bewegen en ook mijn favoriete budgetsuperfoods.

Klik op de afbeelding om het e-book te downloaden.

Het ‘Leef beter met minder’ e-book kun je, na het invullen van je gegevens gratis downloaden! 

Liefs, Christa

E-book.jpg

Christa Takens * Voedingscoach * Julianastraat 42 * 2411 CV Bodegraven

Tel.: 06-40759070 * Christa@watchrisweet.nl 

 ©️2019 Wat Chris Weet * Gemaakt door Hanja de Boer