top of page

Module 10. Voel je lichaam

Het voelen van je lichaam is de allerbelangrijkste tool om ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit en je dat ook blijft.

Sla je het sporten over dan voel je je anders! Eet een reep chocolade als lunch, voelt anders. Voel het verschil in je lichaam wanneer je alcohol gedronken hebt. 

Je snapt vast wat ik bedoel.

Tegenwoordig zijn we mijlenver van ons lichaam verwijderd en is het vooral ons hoofd dat ons bezig houdt. Van alles vindt, waar je van alles van moet, die ons bekritiseerd en klein houdt.  

Ik weet nog zo goed dat ik startte met gezonder en anders eten, sporten, ontspannen en dat ik merkte dat ik daardoor mijn lichaam beter kon voelen. Dat ik beter kon voelen wat ik wilde, wat ik belangrijk vond. Er ging een wereld voor me open.

 

Even uit je hoofd te ontsnappen en contact maken met je lichaam, wat voel ik? wat heb ik nodig? Dat klinkt ingewikkelder dan het is.

 

Door zoiets simpels als sporten of bewegen zit je al minder in je hoofd en meer in je lijf. Probeer daar ook bij stil te staan wanneer je aan het sporten bent. Ook dat geeft al een andere lading aan het hele sporten. Van ‘afvallen’ naar ‘je lichaam voelen’ voelt anders he?

Hetzelfde geldt voor dansen, ik vind dit een van de leukste manieren om m’n lichaam te voelen. Jaren geleden met de gordijnen dicht ;) en nu dans ik zelfs waar mijn kinderen bij zijn. Jong geleerd is oud gedaan. 

Mediteren en even een korte ‘bodyscan’ doen waarbij je begint met het voelen van je voeten, dan je knieën, je onderbuik en zo verder omhoog.

Simpelweg een glimlach op je gezicht te toveren zorgt al voor een ander gevoel, probeer het maar eens.

Om je hierbij op weg te helpen heeft energiecoach Saskia Portegies een fijne video en meditatie voor je gemaakt om beter te kunnen connecten met je lichaam.  

De video en meditatie vindt je onderaan deze module.

Opdracht

Maak er een gewoonte van om regelmatig je lichaam te voelen.

Doe dit iedere dag op welke manier dan ook. Is een meditatie of de oefeningen van Saskia nog een brug te ver? Begin dan met sporten of in ieder geval bewegen (wandelen bijvoorbeeld) en wees je op dat moment bewust van je lichaam.

Je zult zien dat door dit regelmatig te herhalen het je ook veel beter lukt om bijvoorbeeld te voelen wat je nodig hebt.

Heb jij last van emotie eten? Ga dan naar de bonus module emotie eten. Dit heeft ook alles te maken met het voelen van je lichaam!

♡ Hartmeditatie ♡ Sas_met muziek (1)
bottom of page