top of page

Online Lekker in je vel training

Module 5 'Grenzen'

Wat heeft het thema 'grenzen' te maken met je lekker in je vel zitten?

Ik leg het in de video uit, maar ik heb het ook voor je uitgewerkt in de tekst hieronder.

  • Je grens leren voelen en aan durven geven is super belangrijk als je lekker in je vel wil zitten. Stel dat jij altijd maar doet wat een ander van je wil? Zit je dan lekker in je vel? Nee!

  • Hoe voelt dat dan als iemand over je grens gaat? Je voelt dan vaak een drukkend of onrustig gevoel rondom je hart, je borst gebied. 

  • Stel je eens voor dat jouw juf even niet goed oplet terwijl het onrustig is in de klas en ze geeft jou de schuld daarvan. Dan voel je meteen 'Hé dit klopt niet'. Dat voel je in dat gebied, bij je hart/ borst gebied. Wat doe je dan? Laat je de juf over jouw grens gaan door er niets van te zeggen, of spreek je de juf hier op aan? 

  • Een ander voorbeeld is: Je komt uit school en je beste vriendin vraagt jou of je af wil spreken. Eigenlijk voel je een 'nee' want je bent moe en wilt liever even alleen zijn om even op te laden. Maar je denkt 'Het is mijn beste vriendin, dat kan ik niet maken. Ze wil dat graag dus ik doe het maar'. Dan ga je zelf over je eigen grens. Je voelt een nee en je zegt ja. 

  • De 'kunst' is dus om dit gebied beter te leren voelen. Zodat je het ook beter voelt als iemand over je grens gaat, of als je dat zelf doet. Daarom gaan we hier mee oefenen.

Thuisopdracht week 1:

De opdracht voor deze week zorgt ervoor dat je iedere dag even contact maakt met je hart/borst gebied zodat je het ook eerder voelt als iemand over je grens gaat, of als je dat zelf doet. Eind van de week ga je reflecteren op hoe het deze week gegaan is.

 

Je begint deze week iedere dag met een ademhalingsoefening en het contact maken met je hart/borstgebied.

Ga hiervoor naar de audio bestanden.

 

Thuisopdracht week 2:

Deze week ga je door met de ademhalingsoefening in de ochtend. Gedurende de dag probeer je niet alleen op te merken of iemand of jij zelf over je grens gaat, maar ga je ook oefenen met het aangeven van je grens. 

Via de knop 'werkboek' kun je de bijbehorende formulieren uitprinten.​

Ook heb ik een hele relaxte visualisatie en ademhalingsoefening voor je opgenomen. Ook deze vindt je onder de knop audio

Werkboek
Audio
bottom of page