top of page

Online Lekker in je vel training

Module 1'De kracht van ademhaling'

Video

Wat is de kracht van ademhaling? Ik leg het in de video uit, maar ik heb het ook voor je uitgewerkt in de tekst hieronder.

Zonder adem leef je helemaal niet, dus de kracht van ademhaling is uiteraard 'jou in leven houden'. Maar dat wist je zelf ook al wel ;)

Maar wat je waarschijnlijk nog niet wist is dat je ademhaling ervoor zorgt:

  • Dat je direct in het hier en nu bent. Dus ben jij zo iemand die veel met vorige week, gister of afgelopen weekend bezig bent, of juist heel erg met de toekomst. Zet je ademhaling in en je bent meteen HIER, daar waar je op dat moment bent. Zó fijn!

  • Dat de (drukke) gedachten die je wellicht hebt, direct naar de achtergrond verdwijnen zodra je een ademhalingsoefening doet. Een (te) vol hoofd? Adem in en adem uit..

  • Teveel stress? Je hebt een toets op school, moet nog een werkstuk inleveren, je moeder is jarig en je wilt een te gek cadeau kopen, maar ja wanneer? Kortom, stress IT IS! Je ademhaling zorgt voor directe ontspanning. Vanuit die ontspanning heb je veel meer overzicht en lukt het allemaal prima. Let maar op.

  • En, vanuit die ontspanning kun je veel beter voelen. Contact maken met je lichaam. Voelen hoe je 'erbij zit'. Zit je lekker in je vel, dan kun je dat nóg beter voelen. YEAH! Of, als je niet zo lekker in je vel zit, kun je (gaan leren) hoe het komt dat dat zo is. En wat er nodig is om ervoor te zorgen dat je je beter gaat voelen.

​​

Een bijkomend voordeel van je ademhaling is dat je 'm altijd bij je hebt, je hoeft er niet om te denken dat je 'm in je rugzak doet als je naar school gaat ;) De kunst is alleen dat je gaat onthouden om je ademhaling te gebruiken op de juiste momenten. 

Het is super fijn om de dag te beginnen met een ademhalingsoefening, zo heb je een heerlijke rustige start van de dag. Maar, de dag met een ademhalingsoefening eindigen is óók heel relaxed, we doen dus beide. Zo kun je de kracht van ademhaling ervaren.

Via de audio knop kun je een fijne ademhalingsoefening uitkiezen.

 

Aan het eind van dit thema ga je 'reflecteren' zoals dat zo mooi heet.

Wat dat betekent is dat je gaat opschrijven hoe je het ervaren hebt om die oefeningen te doen. Al schrijvende ontdek je nóg meer de kracht van ademhaling, waarschijnlijk voel je je meer ontspannen thuis of op school en slaap je lekkerder bijvoorbeeld. 

Via de knop 'werkboek' kun je dit document uitprinten.

Aan het eind van de week ga je 'reflecteren' zoals dat zo mooi heet.

Wat dat betekent is dat je gaat opschrijven hoe je het ervaren hebt om die oefeningen te doen. Al schrijvende ontdek je nóg meer de kracht van ademhaling, waarschijnlijk voel je je meer ontspannen thuis of op school en slaap je lekkerder bijvoorbeeld. 

Via de knop 'werkboek' kun je deze uitprinten.

Ik heb ook nog wat leuke ademhalingsoefeningen voor je gemaakt, die je thuis kan doen. Je vind ze op deze pagina.

Er zijn verschillende (ademhalings)oefeningen die je kan doen, ook heb ik een hele relaxte visualisatie voor je opgenomen waarbij je de kracht van ademhaling op een andere manier ervaart. Ook deze vindt je onder de knop audio. 

Audio

Werkboek

bottom of page