top of page

Online Lekker in je vel training

Module 2 'De kracht van het hart'

Wat is de kracht van je hart? Ik leg het in de video uit, maar ik heb het ook voor je uitgewerkt in de tekst hieronder.​

De kracht van je hart is:

  • Het kunnen VOELEN.

  • Voelen, hoe je erbij zit. Welk cijfer je jezelf geeft. Of je lekker in je vel zit, of niet. 

  • Voelen, wat JIJ nodig hebt of wat een ANDER nodig heeft.

  • Voelen, welke keuze(s) je mag maken, een keuze maken op basis van hoe deze keuze VOELT, is iets dat we (volgens mij) echt veel te weinig doen. Tegenwoordig worden de meeste keuzes gemaakt met ons hoofd. We wegen de voordelen af tegen de nadelen en hakken dan vaak een knoop door. Ga maar eens voor jezelf na hoe jij op dit moment keuzes maakt.

De opdracht voor thuis is dat je de komende weken iedere ochtend contact maakt met je hart. Dat doe je via je ademhaling, vanuit de ontspanning die je dan voelt kun je beter je lichaam, en dus je hart, voelen weet je nog?

Ik heb daar 'speciale' ademhalingsoefeningen voor opgenomen die je kunt vinden onder de audio knop. 

In de avond ga je reflecteren op de dag (eventueel na een ademhalingsoefening) en bedenk je welke 'hartactie' jij voor jezelf hebt gedaan die dag of voor iemand anders. Die schrijf je op.

 

Een hartactie is iets dat je gedaan hebt om liefdevol te zijn voor jezelf of voor anderen.

 

Dit kunnen dingen zijn zoals het geven van een compliment, het helpen van een vriend, of juist tijd nemen voor jezelf om te ontspannen omdat je voelde dat je dat nodig had, of simpelweg een keuze die je gemaakt hebt vanuit je hart.

Vraag hulp aan je ouders als je dat nodig hebt, hulp vragen is ook een hartactie :).

 

Door hier dagelijks bij stil te staan versterk je nog meer je hartkracht.

Via de knop 'werkboek' kun je het reflectieformulier uitprinten.​

Ook heb ik een hele relaxte visualisatie voor je opgenomen waarbij je de kracht van je hart ervaart. Ook deze vindt je onder de knop audio

Werkboek
Audio
bottom of page