top of page

Online Lekker in je vel training

Module 4 'Zelfvertrouwen'

Zelfvertrouwen daar wordt je mee geboren, maar waar gaat het dan 'mis'? En, nog belangrijker wat kan je eraan doen?

Ik leg het in de video uit, maar ik heb het ook voor je uitgewerkt in de tekst hieronder.​

  • Zelfvertrouwen is een gevoel waar je 'gewoon' mee geboren wordt. Toen je een baby was liet je scheten, huilde je om de haverklap en boerde je zonder ook maar enige schaamte of onzekerheid te voelen. 

  • Toen je leerde lopen ging dat ook vast niet zonder slag of stoot, waarschijnlijk ben je heel vaak gevallen en stond je 'gewoon' weer op zonder na te denken over wat een ander er wel niet van zou kunnen denken. 

  • Zodra je dan wat ouder bent wordt je je veel meer bewust van jezelf en de wereld om je heen. Er gebeuren dingen die ervoor zorgen dat je bepaalde - niet helpende- gedachten krijgt. Die gedachten geven jou een gevoel van onzekerheid, dat gevoel zorgt ervoor dat je dingen bijvoorbeeld wel of niet durft, die bepalen dus je gedrag. Daar heb je ze weer, de 3G's uit het vorige thema.

  • Je BENT dus niet onzeker, je hebt dingen mee gemaakt die ervoor gezorgd hebben dat je onzekere gedachten en gevoelens hebt. Je hebt in het vorige thema geleerd dat JIJ de baas bent over je gedachten en dus ook over de dingen die je doet, je gedrag.

  • Je zelfvertrouwen vergroot je o.a. door te focussen op positiviteit én kleine haalbare stappen te zetten in iets dat je eng vindt, dus daar gaan we mee aan de slag de komende twee weken.

Thuisopdracht week 1:

De opdracht voor deze week zorgt ervoor dat je iedere dag even stilstaat bij wat er goed is gegaan.

 

Dit vergroot je positiviteit en dus je zelfvertrouwen.

 

Je schrijft iedere dag minimaal 3 dingen op, dat zorgt ervoor dat je leert te focussen op positiviteit, waardoor je zelfvertrouwen automatisch groeit.

 

Thuisopdracht week 2:

Deze week ga je je comfortzone vergroten. Je comfortzone is de plek waar jij je veilig voelt. Als je je zelfvertrouwen wilt vergroten is het belangrijk dat je dingen gaat doen die je spannend vind.

 

Om ervoor te zorgen dat je het ondanks dat je het spannend vindt, wél gaat doen, gaan we kleine stapjes zetten.

Via de knop 'werkboek' kun je de bijbehorende formulieren uitprinten.​

Ook heb ik een hele relaxte visualisatie en ademhalingsoefening voor je opgenomen. Ook deze vindt je onder de knop audio

Werkboek
Audio
bottom of page