top of page

Online Lekker in je vel training

Module 5 'Grenzen'

Video

Audio

Werkboek

Wat heeft het thema 'grenzen' te maken met je lekker in je vel zitten?

Ik leg het in de video uit, maar ik heb het ook voor je uitgewerkt in de tekst hieronder.

  • Je grens leren voelen en aan durven geven is super belangrijk als je lekker in je vel wil zitten. Stel dat jij altijd maar doet wat een ander van je wil? Zit je dan lekker in je vel? Nee!

  • Hoe voelt dat dan als iemand over je grens gaat? Je voelt dan vaak een drukkend of onrustig gevoel rondom je hart, je borst gebied. 

  • Stel je eens voor dat jouw juf even niet goed oplet terwijl het onrustig is in de klas en ze geeft jou de schuld daarvan. Dan voel je meteen 'Hé dit klopt niet'. Dat voel je in dat gebied, bij je hart/ borst gebied. Wat doe je dan? Laat je de juf over jouw grens gaan door er niets van te zeggen, of spreek je de juf hier op aan? 

  • Een ander voorbeeld is: Je komt uit school en je beste vriendin vraagt jou of je af wil spreken. Eigenlijk voel je een 'nee' want je bent moe en wilt liever even alleen zijn om even op te laden. Maar je denkt 'Het is mijn beste vriendin, dat kan ik niet maken. Ze wil dat graag dus ik doe het maar'. Dan ga je zelf over je eigen grens. Je voelt een nee en je zegt ja. 

  • De 'kunst' is dus om dit gebied beter te leren voelen. Zodat je het ook beter voelt als iemand over je grens gaat, of als je dat zelf doet. Daarom gaan we hier mee oefenen.

Audio

Werkboek

bottom of page