top of page

Als je nou eens met jezelf afspreekt dat het makkelijk mag :)

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

Ik deelde van de week een post op Instagram over het feit dat ik van een zoet ontbijt houd. Zo'n post laat ik dan altijd nog even marineren en ik wil daar dan toch nog even dieper op ingaan en waar kan dat nu beter dan in een blog.

Ik ben dus fan van zoete ontbijtjes.. Al had je mij jaren geleden gevraagd of ik van een hartig ontbijt houd of van een zoet ontbijt, dan had ik je daar denk ik niet echt een eenduidig antwoord op kunnen geven. Ik had dan waarschijnlijk iets geantwoord als "nou geen idee, de ene dag eet ik een gebakken ei met wat avocado en de andere dag start ik de dag met een lekker zoet ontbijt". Zoiets. Ik heb heel wat 'diëten' gevolgd en ik denk dat mijn antwoord gelijk zou zijn aan het ontbijt van het dieet dat ik op dat moment volgde ;). Ik had - heel eerlijk gezegd- geen benul van welke voeding ik nu echt blij werd.

Ik deed braaf wat mij 'verteld' werd. En ja, de kilo's die ik eraf wilde hebben gingen eraf. Totdat het dieet voorbij was en dan kwamen ze er net zo hard weer aan. Herkenbaar denk ik? Vervolgens volgde ik het dieet nog maar een keer, of voor de helft ofzo. Maar eigenlijk was ik er helemaal klaar mee. Ik 'mocht' niets lekkers en 'moest' dit en dat... O man, wat was ik streng voor mezelf! Als ik er aan terug denk.. wat een strijd met mezelf de hele dag. Tijdens mijn opleidingen werd dit misschien wel nóg erger. (Ja echt!) Ik deed o.a. een orthomoleculaire studie, mega interessant natuurlijk. Maar soms dacht ik 'Is er nog wel iets dat ik wel kan/mag eten.' Gluten beschadigen je darmen, aardappels zijn wel glutenvrij maar deze bevatten weer saponine. Dat zijn stoffen die toxisch kunnen zijn voor je darmen. Maar let op want de saponine die in haver zit is weer niet schadelijk voor je, maar zorgt er juist voor dat calcium beter word opgenomen. Ok, dus geen gluten meer voor mij, geen aardappels meer maar wel haver. En zo ging het verder en verder. Dit wel, dat niet. Wat moeilijk en ingewikkeld. Ik voelde me top hoor, daar niet van ;). Maar het mag allemaal wat simpeler en gemakkelijker! Vooral dat laatste. Als je denkt dat ik nog steeds kilo's groente zelf aan het snijden ben omdat dat gezonder is. Think again! Ik koop tegenwoordig wat vaker voorgesneden groente. Dat is voor mij goed genoeg. Vanaf het moment dat ik mezelf toestond dat het makkelijk(er) mocht. Ging het ook makkelijker. Een ontbijt voor jezelf klaar maken waar je écht zin in hebt voelt zoveel fijner dan een ontbijt klaar maken omdat dat in je dieet staat. Gezond eten is een feestje, vooral als je het jezelf gemakkelijk maakt. Welke makkelijke eerste stap kan jij maken?


Een gezond(er) ontbijt?

Groente bij de lunch?

Wat meer eiwitten/vetten bij de maaltijd voor een meer verzadigd gevoel?


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page