top of page

Ik hing kotsend boven de wc...

Wat ik nu weet, had ik heel graag als kind willen weten. Want als kind zat ik niet lekker in mijn vel. Ik was echt een zogezegde bangeschijterd. Dát wat ik wilde doen of zeggen, durfde ik niet. Ik durfde eigenlijk gewoon héél véél niet."


Dit is een alinea van mijn (nieuwe) 'over mij' pagina.

.

Ik was namelijk echt een bangeschijterd. Dat ben ik nu soms nog steeds, maar het verschil met vroeger is dat ik nu GA!


Ook al schijt ik 7 kleuren ;)


Zodra ik ergens angst voor voel én een enthousiaste kriebel dan gá ik. Omdat ik weet en voel dat het goed voor me is om te doen.


Zo ging ik bijvoorbeeld laatst alleen op pad met 'Bep' onze camper.

In eerste instantie zou ik twee nachten op een camping staan, maar doordat de zonnepanelen het niet deden en ik die o.a. nodig heb om ervoor te zorgen dat er water uit de kraan komt, ben ik de dag erna alleen richting bos vertrokken voor een lange wandeling.


Na 2 uur rijden voelt Bep nu al vele malen comfortabeler, ik heb haar gisteravond zelfs uit de stalling gereden omdat ze vandaag gekeurd wordt ;).


Yorn (17), onze oudste mocht vorige week een dagje meelopen op zijn toekomstige stageadres. Hij was er vrij relaxed onder. Terwijl ik z'n lunch sta klaar te maken bedenk ik me hoe ik dat soort momenten vroeger ervaarde...


Ik hing kotsend boven de wc van de spanning. Serieus!


De meest negatieve gedachten gingen door mijn hoofd, "Stel nou dat ik dingen niet goed doe, wat zullen ze dan wel niet denken" of

"Wat als ik niet weet wat ik moet doen, of de uitleg niet snap?"


Die spanning, die gedachten, NIET TE DOEN, ik ging nog liever dood dan dat ik ging.


Of, een spreekbeurt op school, alleen naar een verjaardag moeten waar ik niemand kende en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik vond héél veel dingen héél spannend.


Hoe was dat vroeger voor jou?

Was jij ook een held op sokken? Had jij ook wel wat lekkerder in je vel willen zitten?


Ik ben benieuwd, ik hoor het graag van je.

Je mag gewoon reageren onder deze post, ik kijk er naar uit!


ps. benieuwd naar mijn nieuwe 'over mij' pagina? Je leest 'm hier.


73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page